Home Tuto Stuff Owner Dash

Thursday, November 3, 2016

What should I do..?

Assalamualaikum semua ...Dah lama Sarah xupdate blog bukan apa, tapi busy sangat sekarang + WiFi kolej selalu cari masalah.Now Sarah dah officially pelajar universiti which is not a very happy news la.I'm getting older and living in this country is getting harder year by year.
Life Uni mmg best boleh lepak sana sini, nk gi mall tengok wayang dengan kawan -maklumlah forever single kan.dapat duit elaun beli sana sini habiskan wang,takpun sebenarnya.But It looks great but its not.Everthing getting harder without you ever knowing it.Dengan kesusahan nak kejar 4.0 falat nya.Ingat senang macam SPM ke wei..??


But just forget that and enjoy sbb dlm entry kali ni Sarah nak mintak tolong para pembaca yang baik hati ni,kalau baca la.Actually my parents and I plan nak gi Umrah @ Haji tapi tak tetap lagi masa nya bila.Bila dah cukup duit , YES that time insyaAllah kitorang akan pergi.And then my friends and pun ada plan nk gi travel sesama...Our first destination is of course South Korea..Jeju , Busan , Seoul semua tu nak pergi tapi as backpackers je la,jimat la katakan. After watching Scarlet Heart hati ni lagi la membuak nak gi sana.The view was so nice.Mmg la org katakan bercuti dalam negara lagi baik tapi xsalahkan nak pergi luar negara tengok ciptaan-Nya?
Seriously Sarah cakap yg Sarah xdelah obses sangat dengan Oppa Korea ni. Sebab I know who am I.Muka xde iras korea pun so mustahilla jdoh org sana so baik tak perlu berharap kalau tak nak kecewa kan.?



Then , you guys mesti tahu kan pasal kemegahan iPhone? Actually saya bukan peminat apple saya minat semua sbnarnya.Tapi tipulah kalau kata yang dalam hati ni xde keinginan nak guna iPhone especially iPhone 7 @ 6 .Actually saya suka photographer so kalau ada iPhone ni xpayah bawak DSLR kehulur kehilir . Berat tahu tak?!!

Okay okay back to reality masalahnya duit..Mana nak cri duit oiii..Semua harga barang naik mengalahkan negara maju..hmmmmppppphh....Kita yang tak seberapa ni mengeluh je lah mampu. Memandangkan saya ni umur 18 I dont know what should I do untuk start cari duit sendiri.Nak jadi dropship tapi ntahla..After asasi I nak kerja tapi my dad mesti xbagi dan dia mesti nak suruh tolong dia keja ngn dia tapi sarah kalau boleh tak nak la dia yang gajikan.My own dad kot and perniagaan dia baru je nak start.Kalau boleh semua benda yang Sarah nak buat ni guna my own money..can you guys suggest something yang I boleh buat untuk cari duit sendiri.Please...?

1 comment:

Shikin Razali said...

Wasalam, sis.. Akak bleh bagi cadangan tapi ianya terpulang pada sis.. cadangan pertama, jika sis taknak kluarkan modal, sis boleh buat dropship anything yang sis minat, contohnya kosmetik ataupun pakaian.. Ataupun, jika sis pandai dalam buat watermark @ design blog @ design kad, sis boleh war2kan dalam blog sis..

Cadangan kedua, sis bleh kerja dengan ayah sis, yea btul sis kata perniagaan ayah sis baru nak mula dan tak tergamak nak ambik duit gaji daripada ayah, tapi sis bleh mindset kan ianya untuk modal sis mulakan bisnes sis sendri seprti buat cenderahati diy..

Hopefully ianya akan membantu sis...