Home Tuto Stuff Owner Dash

Tuesday, November 19, 2013

Tutorial tukar font blog


Assalamualaikum..
Hari ini Sarah nak buat satu tutorial,Sarah belajar cara nak buat semua ini dengan someone yang the best bab bab coding ni~So,Sarah nak share ilmu yang Sarah ada ni..Hope korang enjoy my tutorial!
Tuto ni adalah untuk tukar font blog korang jadi font yang korang suka~Kalau blog Sarah,Sarah guna Short Stack.Cute jew tulisan dia♥
Okay Let's start!
  • Mula-mula korang buka edit HTML korang,
  • Lepas tuh korang tekan sini..HiHi..TQ
  • Cari kod:-
.post {
dah jumpa?
  • Korang copy kod kat bawah ni,dan paste dekat bawah kod .post { tadi ok!
font: normal 12px Short Stack;
  • Tak siap lagi...Korang search kod ni pulak:-
 .sidebar {

  • Korang buat perkara sama,copy paste kod tersebut... 
*yang diBOLDkan tuh korang tukar ikut font yang korang nak

No comments: