Home Tuto Stuff Owner Dash

Wednesday, January 25, 2012

Yeay ! Finally.....Happy....Thanks Allah SWT♥



Stopppppp....Apew yang happy sangat ni?Bukan,cuba korang tengok kat kotak follower Mai,dah 100 kan?HIHIHI...happy nyew.Maybe adew sesetengah tu akan cakap,ala setakat 100 buat apew,blog aku dah adew 1000,2000 follower.Ikot suka hati Mai la kan?Sebok buat pew...Huhhhh
Mai happy sangat!Terima kasih sangat kat Akak Nana sebab sudi jadi follower Mai yang ke 100...
Jom kita terjah blog dia sama2...



Sunday, January 22, 2012

Peraturan-peraturan editing blog




Bukan ke Mai ada bukak tempahan untuk edit blog?Eh ada ke?Mestilah ada...Tak baca lagi?Pergi sini ok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tempahan Blog

Sekarang Mai nak senarai peraturan yang korang kena ikot ok.



1.Tak boleh banyak songeh...
*sekejap nak yang itu,sekejap nak yang ini
2.Buat keputusan yang cepat
*Mai akan tanya design dia nak wat camnew.Mai akan bagi masa untuk korang pilih design cam warna.Kalau lambat maybe tak dilayan.
3.Berpuas hati / Kalau burok cakap terus terang.Tak yah nak umpat!
*kalau tak puas hati,korang cakap jew apa yang tak kena ngan editing tu ok.



Free jew...Nak ke?Saya sentiasa berkhidmat untuk awak♥


Selepas beberapa hari,beberapa musim terlahirlah blog ini!!!Kehidupan di blog ini semakin aman...Sedap mata memandang.Buat pertama kalinya.hasil tangan seorang budax perempuan yang udoh iaitu saya sendiri dapat disaksikan sendiri oleh awak semua.Blog Mai life,Mai Story.Tadaaaa....Inilah jadinya 
Pandai la pulak Mai ni kan?Perhatian-perhatian kepada semua blogger di dunia ini!Sesiapa yang nak tempah edit blog kecuali header la sbb syew xreti ne nak wat header.Tapi,kalau saya rasa boleh,boleh la okTapi,bolehke korang bayar nanti?Sebab mahal tau.RM10 pon xcukop.Sebenarnya,harga dia ialah:
|
|
|
|
|
|
|
Seronok tak sebab dikenakan?Ok...Kepada sesiapa yang nak suruh Mai edit blog diew...Korang add Mai pastu berhubung ngan Mai melalui facebook ok..Mysarah Mohd Kasman that's my facebook ok .
Tapi,Mai takbolehlah nak edit setiap masa sebab Mai dok Hostel....Baru form 2 ok

I think that's all from me TQ 

Saturday, January 21, 2012

Love Story yang romantik♥











Bukan apew...Ni lagu favourite Mai jew...♥Suka sangat lagu ni...
bila cinta endapkan semua harapan
jalan terjal dan mematikan pasti ku tempuh juga
 bila cinta seribu tahun akan ku tunggu
walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu

 reff: love story let’s make a history
sejarah cinta kita menguasai bumi
mengalahkan semua yang paling terindah

 love story let’s make a history
 biarpun seribu bencana meremukkan tubuh kita
namun cinta kita tetap akan utuh

 love story

bila cinta (bila cinta) seribu tahun akan ku tunggu
walau tubuh tertimbun bukit tanganku
menggapaimu (menggapaimu)

repeat reff

 meremukkan tubuh kita namun cinta kita tetap akan utuh love story, love story, love story

Link Membesar



Kali ni mai nak buat tuto LINK MEMBESAR.Kalau korang sentuh link,dia akan jadi besar.

1.Dashboard > Design > Edit HTML
2.Tekan F3 atau CTRL+F pastu cari kod ni:



a:hover {
kalau korang tak jumpa kod tu,korang cari kod ni:
]]></b:skin> 
Patu korang paste kod ni:
a:hover {
font-size: 22px;
font-weight: bold;
text-decoration: none;

korang boleh tukar ikot suka hati korang nombor tu....

then preview,kalau jadi save la.
Kalau jadi bagitahu tau☺

Letak Top commentar


hye semua,hari ni mai tergerak hati nak buat tutorial ni.mai harap semua ni berguna untuk awak semua♥
mai nak buat tutorial top commentar.bagi sesapa yang tak tahu,top commentar ni pengomen yang terbanyak la. 

1. Dashboard > Design > Page Element > Add Gadget
2.Pate kod ni:
<center><script type="text/javascript">
function getYpipe(feed) {
document.write;
var i;
for (i = 0; i < feed.count ; i++)
{
var href = "'" + feed.value.items[i].link + "'";
if(feed.value.items[i].link == "")
var item ="<li>" + feed.value.items[i].title + "</li>";
else
var item = "<li>" + "<a href="+ href + '" target="_blank">' + feed.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write('</ul>');
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
YourBlogUrl=(url blog korang)&ExcludedNick1=(nama profile korang)&ExcludedNick2=anonymous
&ShowHowMany=(jumlah top commentar yang korang nak letak)&_callback=getYpipe
&_id=23022d7836bf2dd3c10a329feb9be26a
&_render=json"
type="text/javascript"></script></center>

Patu save...♥Selamat mencuba 

Friday, January 20, 2012

Aku bersyukur sangat!

Hye semua...Eh rasa lain la pulak bila bukak blog ni.Korang rasa apa yang berbeza?
Tadaaaaa......Amacam skang?ok tak blog Mai?
Mai dah cari serata dunia nak edit blog sendiri.Mai tahu blog Ma xdew la secantek mana.Takdew la cantik cam blog korang kan?Tapi,Mai dah cukup bangga sangat-sangat...
Mai nak ucapkan thanks sesangat to Kemetot Chomel sebab buat tutorial yang sangat berguna untuk syew...
Saya akan try buat tutorial jugak nnty...kalau nak tempah edit blog(free)
hubung saya di facebook♥
Saya nak sangat kongsi apew yang dipelajari ngan awak semua...♥





Thursday, January 19, 2012

My Self...


Alamak!adew tikus la dalam blog NM ni...hihihihi. dah lama tak berupdate.Ok lah hari ni NM nak citew pasal diri owner punya blog ni....Sapa lagi kalau bukan Mai.NM kepada Mai ok :)

yang bertudung merah♥

Nurul Maisarah Mohd Kasman
05 Julai 1998
Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra

Dengar Muzik dan Melayari Internet
I love blogging and sharing to you guys....♥
Jom add Saya☺Nak request tutorial?Hubung saya di facebook...♥






Monday, January 9, 2012

Kelas ICTL kat skul...


Hye semua...Sapew rindu NM????Lama kan NM tak update.Bukan sebab NM dah bosan ngan blogging ni,NM cuma dah balik asrama .InsyaAllah kalau masa cuti nanti,NM akan update banyak-banyak supaya korang tak bosan k...♥Pai Pai semua....