Home Tuto Stuff Owner Dash

Thursday, December 20, 2012

Time to Change!

Satu Dua Tiga Empat Lima.......Empat Belas yang juga bersamaan Dua Minggu...
Itu jew ke yang tinggal untuk Kita semua Bercuti?WAu!Amazing haaaa???SO fast!TAnpa kita sedari,masa yang berlalu memang cepat~So,korang dah saiapkan HomeWork kew?Mesti ramai yang masih tak siapkan homework kan?SO,cepat cepatlah siapkan jangan berlengah lagi ok.Time to change NOW~!
Sekarang ni Mai tengah dalam proses nak belajar buat keychain sulaman (croche).Memang Best sangat learning that.
 

Kira kira dah Habis

Dah nak bukak sekolah ni tak lama lagi so,amacam korang?Ready???Mai tak ready lagi sebab taknak la balik asrama..HMMh tapi nak wat camnew sbbnya Dah la PMR victim..HuHuHU..!!Sabar jewlah.Best apa dapat jumpa kengkawan kita.
Sekarang ni tengah tengok TEROKAI KOREA BERSAMA AIR ASIA..Cemburu la tengok sebab idaman dan impian MAi nak pergi bercuti kat sana.HArap harap tercapai la.Amin....
Pergi siapkan homework tu,baru gi main ok!Jangan dahulukan main kalau homework tak siap lagi~Setakat ini dululah...Nak gi sambung tengok tv jap

Sunday, December 16, 2012

Shine In The DReam

Ok fine...Now MAi nak straight foward jew sebab actually Mai post Entry ni pada pukul 3:53 AM~Kalau boleh Mai taknak tidur malam ni.Kenapa???Sebab...
|
|
|
Suka suka...hikhikhik..Ala~~JAngan la marah nak gurau gurau pon xboleh ke?Apa yang Mai maksudkan dengan tajuk di atas ialah Bila Mai tengok Artis menyanyikan lagu mereka memang best!Mai ni seorang yang memang tak boleh nak tangkap lirik lagu dengan mudah walaupon dah hafal mesti akan lupa balik...Memang menyedihkan.So,Mai selalu reka lagu ikut suka hati Mai jew.Hentam habes.Tembok kat depan pon pecah.hihihihi....Mai selalu puji suara Mai ok la...*Perasan pulak Aku Ni*...Mai ada impian yang Mai nak jadi penyanyi antarabangsa macam KPOP~Tapi Mai tahu semua itu tak akan jadi kenyataan so,Mai cuba nak jadi Seorang penulis lagu.TApi MAi bukan seorang yang boleh berfikiran yang kreatif macam ni.So,MAi ada la surf Internet untuk cari tip top yang mungkin boleh digunakan :) Jadi MAi betul betul harap yang korang doakan Mai berjaya jadi penulis lirik walaupun xdew orang perasan...Tulis suka suka..Tulis lirik jew pon sebab Mai xpandai Main Alat Muzik....HIHIHIHIH....Bye setakat ni la dulu!!

Saturday, December 1, 2012

Hey, I just downloaded WhatsApp Messenger on my Android. It is a smartphone messenger which replaces SMS. This app even lets me send pictures, video and other multimedia! WhatsApp Messenger is available for Android, iPhone, Nokia, Windows Phone and BlackBerry and there is no PIN or username to remember - it works just like SMS and uses your internet data plan. Get it now from http://www.whatsapp.com/download/ and say good-bye to SMS!

Wednesday, November 21, 2012

Besyukur sangat!

Haihaihai··
Assalamualaikum····hai ary ni Mai nak citer seket.Bukan apew,lagipon boring ni pukol 2 pagi.tak tahu nak wat apeq nih!lagipom apew yang di catatkan di my hubby blog ni sesuatu yang amat bermakna buat Mai.
BEberapa hari yang telah lepas,Negeri Kelantan ada anjurkan ekspo di Istana Kubang Kerian sempena hari keputeraan sultan Kelantan yang ke 5.memang best!banyak barang peninggalan sejarah dan barang yang bermakna bagi negeri Kelantan.
MAI hampir meloncat loncat dan bersyukur sangat ke hadrat Ilahi sbb dapat tengok pedang saidina Ali RA dan sahabatnya yang lain.Alhamdulillah.Tapi apa yang paling bermakna ialah Mai berpeluang untuk melihat dan masuk replika rumah Nani kita iaitu Nabi Muhammad SAW!Mai memang bersyukur sangat.
Ya Allah,terima kasih!
*banyakkanlah selawat ke atas Nabi kita

Thursday, November 15, 2012

Dari dalam ini····

Hye semua.Dah lama Mai xpost dlm Blog.Mai memang sayang kat blog ni.So,Mai xperlukan BF sbb Blog ni bf Mai.hikhikhik
Mai nak mintak maaf kat semua orang.Terutamanya kawan~kawan Mai sejak kecil lagi.Sorry kalau ada tercakap belakang~belakang.Termengumpat,tersakit hati,terkasar bahasa,tercocok hati,kalau ada paksa paksa kew and many things more.SORRY SANGAT SANGAT!!!
Mai tahu mai ni bukannya Perfect sangat kan!Halalkan semuanya ok kan..
ok now kita go to the next session
    Wahhhhh!!!Korang nak tahu tak?Next year Mai ni PMR CANDIDATES.huhuhu····Berdebar-debar jantungku ini.oOOoooOoo..eheheh sowy sangat.leboh lebih pulak.hikhik.
    Doakan Mai dapat sTraight A's.Amin.InsyaAllah kalau berusaha.
Oh yew stkat ni la dulu.Mai nak sambong tengok Innoncent Man ni.HAHAHA.ok paipai!

Thursday, October 25, 2012

Hello World...

Mai baru bangun tidur.Hmmmm Letih nye!Lepas ni nak balik kampung.Selamat Hari raya Aidiladha untok semua...Mai btol btol Rindu blog.Naseb baek cuti dah dekat.Nanti boleh la Mai Update Tiap tiap hari...Tak sabar rasenya.Korang korban binatang apa??Bye Bye..nak tgk TV jap.Love You..

Friday, August 17, 2012

Salam Aidilfitri...

Di kesempatan ni,Nurul nak ucap Hari Raya Aidilfitri..!!~
comey x?
HikhiK
 

Friday, August 3, 2012

Esok dah nak balik asrama?

Masa ni cepat kan berlalu..Nurul rasa cam baru ary ni jew balik umah..Esok dah nak kena pergi hostel dah.harap harap minggu depan balik pulak..Aminnnn~~!!!
Korang jangan lupa usha Nurul terus ok!Doakan Nurul berjaya dapat straight A dalam Exam akhir tahun ni...Sesapa yang nak tempah edit blog free...boleh tunggu masa cuti sekolah yew...Nurul sayang family Nurul and kengkawan..Kihkihkih....My family yang lalin gi shopping..Nurul letih so,tak ikut..That's mean I dok sorang la skang ni!~Hope Boleh raya dengan meriah jugak tahun ni!Kasut dah beli,Baju pon dah beli everything's done..Cuma perlu tunggu exam untuk melangkah ke form-3..Pmr Tu....PaiPai...InsyaAllah esok Nurul update lagi ok..

Friday, July 27, 2012

Design Baru pulak


Arghhhhh.....!!Semut..Lipas..Tikus..Hish macam-macam dah ada kat blog Nurul ni...
Dah lama tak update blog.Dah ade spider kat sini...Dengan kedatangan Nurul Ke blog Nurul yang tersayang ni,I have make a huge change.design baru pulak.Dengan kesusahan Internet yang memang lembap cam Siput,memang menyusahkan bila xsempat nak save hilang cam tu jew.
Memang letih sari suntok ni.Tapi berbaloi kan?Nurul hepi sbb dapat berpuasa ngan family yang tersayang setelah seminggu puasa kat hostel.esok dah kena balik sana.Dah la Nurul ngan Mira gadoh ngan Adew la diorang ni..Tapi Nurul ada sport yang kuat Peace~Ya Allah kuatkanlah hati ku ini..Doakan masalah kitorang selesai ok!

Wednesday, June 6, 2012

Exchange Banner







*Copy And Paste it into your blog ok?:)

nak exChange Banner?
1.Korang Copy Paste kod Banner Nurul kat blog korang
2.Komen kat entry ni *beritahu kat mana korang letak Banner ni

Nurul akan letak exchange banner di entry ni.


Photobucket 










Monday, June 4, 2012

KAwan Baik?


Selama ni,saya selalu berfikir.Semua orang mesti ada Kawan Baik atau BFF,betul tak?Tapi,perlu ke ada BFF ni?Jujur dari hati Nurul,Nurul tak nak pun ada BFF.Apa yang Nurul perlu ialah kawan yang sejati..TRUE FRIENDS.Sebenarnya,BFF ni boleh dicari tapi kawan sejati ni,langsung tak boleh cari sebab ianya akan datang dengan sendiri.BFF kia selalu anggap bahawa yang selalu bersama kita.Dengar kisah kita.Kawan sejati boleh datang dari mana sahaja.Daripada musuh pun boleh.BFF boleh ke nak pilih daripada musuh kita?
BFF ialah orang yang selalu dengar masalah kita,orang yang selau ada tak kira di mana pun kita tapi sedarkah itu tidak bermakna apa-apa?Mereka boleh menikam belakang kita bila-bila masa sahaja.BFF ini ada juga terjadi dari perasaan benci.Kita jew yang tak tahu.Diorang dok umpat pasal kita.Kawan Sejati tak boleh nak agak pun siapa sebab Kawan Sejati ialah orang yang selalu ada ketika kita susah,Tak pernah tikam belakang kita.BFF boleh diganti,Kawan sejati tak boleh diganti.
Kawan ni boleh jadi BFF kita bila-bila masa sahaja,tapi,Kawan sejati hanya 1 dalam 1000000..Faham...Jadi,kalau kita tak ada BFF pun tak apa.Cuma perlu Kawan Sejati.Setiap orang mesti ada.Harap faham lah yew~Nurul tulis ni ikot pengalaman jew...Jangan Terasa~~~





Wednesday, May 30, 2012

Sabah Giveaway by Sharina




click banner atas untuk join

  • Follow 2nd blog sha*Wajib
  • Like fan fage sha*Wajib 
  •           
  • letak title "Sabah Giveaway by Sharina" dan header sha di entry korang
  • jangan lupa linkkan ke blog ini
  • suka hati nak tag or tak *referral terbanyak akan dpt hadiah
  • tinggalkan link entry dan id FB
  1. Hadiah menarik

  1. 1x Gelang Mutiara
  2. 2x Gelang Manik
  3. 2x keychain dari sabah
  4. 2x Banner
  5. 10x Cursor 
  6. referral terbanyak akan dapat patung comel

1st Giveaway by Nina & Kiki



GA second bulan ni~Wahh semangat Nurul nak join GA.HIhihi..Jom Join

comey kan?kalau nak join,klik jew banner yang cute tu
Syarat-syarat GA ni ialah:
1. Wajib follow blog nina dan kiki
2. Wajib like fanpage baru nina
3. Copy paste banner di atas ni di entry, sidebar blog korang dan linkkan ke blog ni
4. Buat satu entry yang bertajuk " 1st Giveaway by Nina & Kiki " dan pastekan link entry di bawah kotak komen nina atau kiki (pastikan peserta bagi link penyertaan SAHAJA)
5. Tag berapa orang dan pastikan mereka tahu
6. Like or Follow sponsor hadiah ini, ikut arahan di bawah :


1. 1 vector dari Azza
Follow - wajib
2. 5x header dari Ainul
Follow - wajib
Letak banner dekat sidebar - tiada paksaan
3. 2x blog review dari Nabila
Follow - wajib.
Like fan page - tiada paksaan.
4. 3x doodles dari Wani
Follow - wajib
 
5. 2x item dari Miss Qi Closet
Follow - wajib
Like fan page - wajib
6. Getah-getah rambut dan klip rambut dari Ziela
Follow Ziela & Sookjoo - wajib
Add facebook & facebook - Sunat
7. 3x header dari Miraa
Follow - wajib
Like fan page -wajib
8. Rm10 x3 dari Echa
Follow - wajib
Like fan page - tiada paksaan
9. 3x rm5 dari Ezie
Follow - wajib
10. 1x rings &1x earrings dari Gabriella
Like fan page - wajib
11. 1x edit blog tak full (template simple, washed denim), 2x header dari Areyin
Follow - wajib.
Like fan page - wajib
Add facebok - wajib
12. 2x animated header dari mr purple
Follow - wajib
Like fan page - wajib
13. 1x rm30 voucher dari LovebagLovebag
Follow - wajib
Like fan page - wajib
14. 1x rm30 topup (semua rangkaian) dari Lovestory313
Follow - wajib
15. 1x feather earring dari Dress Your Age
16. 1x bangle dari Dress Your Age
Like fan page - wajib
* pemenang harus buat satu blog review tentang  pagenya *
17. 5x  5% discount voucher dari De Closette
Like Fan Page - wajib
18. 1x Free Domain One Year dari Amer
Follow - wajib
Like fan page - wajib
19. 1x Flat shoes dari NMA Shop
Follow  - wajib
Like fan page - wajib
20. 1x bag dari Bags Aholic
Like fan page - wajib
21. 1x bag dari Korean Lens Shoppe Malaysia
Like fan page - wajib
Letak gambar di sidebar dan linkkan ke page - tak wajib.
Share page ni kat facebook anda ;) 

Tag: