Home Tuto Stuff Owner Dash

Wednesday, December 28, 2011

Story Aku & Lagu



banner for aktiviti 5

akak sorry sbb wat dua lagu











tadaaaa...Geng fiQ'Ra dah sampai ke aktiviti ke-5.Maybe aktiviti 5 ni yang last NM join.... *sedih*xyah layan la NM ni*Aktiviti ni ialah STORY AKU & LAGU...Lagu yang gambarkan diri NM ada dua.
............................................................................................................................................................
First:-
............................................................................................................................................................
lirik:-











Embun di pagi buta
Menebarkan bau asa
Detik demi detik ku hitung
Inikah saat ku pergi

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

Reff: 
Aku tak mudah untuk mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan
Aku jatuh cinta

Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata
Cintaku sampai ku menutup mata

Oh Tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

Repeat reff
.........................................................................................................................................................................................

Nak tahu tak lagu ni memang penting bagi NM...Kalau sedih,NM selalu dengar lagu ni...Lagu ni mungkin pasal percintaan tapi,bagi NM,lagu ni pasal family.NM akan sayang family NM sampai menutup mata.NM tak mudah tau nak cakap NM sayang family.NM pendam jew.....NM taknak tinggalkan diorang.Kalu ditakdirkan NM pergi dulu,NM akan happy dan bersyukur sebab NM tak nak Family NM pergi dulu...I love my family so much...♥
............................................................................................................................................................

ok next song

........................................................................................................................................................................................
Lirik:-


I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
"You'll never reach it"

Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking

But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down
But no, I'm not breaking

I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah
Just gotta keep going

And I, I got to be strong
Just keep pushing on

'Cause there's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose

Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!

Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, whoa
......................................................................................................................................................................................................................................






Lagu ni menjadi pendorong kepada NM.Kalau nak capai sesuatu,kita tak boleh berhenti di pertengahan.Kena teruskan sebab nanti kita akan capai juga kejayaan itu.Kalau kita semua betul-betul faham lirik lagu tu,ianya akan jadi pedoman yang baik kepada kita...♥Menurut NM, lagu ini menceritakan macam mana susahnya kehidupan manusia, tapi... kita jangan putus asa.Walaupun banyak peluang yang dilepaskan, masih banyak peluang - peluang lain yang datang. Syaratnya Kita harus berusaha dan Jangan Putus Asa.



for you guys information ini adalah sticky post!Click older post untuk entry seterusnya☺ 

25 comments:

NiaLidia. said...

akk suka sampai menutup mata , kita tak tau kan bila kita akan menutup mata . mungkin esok , mungkin harini, apa yang penting , buat yg terbaik utk kehidupan kita . good luck syg.

kdg2 , syg tak perlu diungkap, hanya melalui perbuatn , terserlah segalanya.

miss secret98 said...

@NiaLidia. betul tu akak...

En. Muncit said...

dua2 lagu ni mmg bnyk maknenye dik .
sbb kita tak tau ajal kite ble .
kadang2 kite tak tau smpt tak kita bgtau kt family kita yg kita syg dorg .

bg abg . kalau adik syg dorg. tnjkkn kasih syg adik tu . jgn melawan ckp dorg dan kalau boleh luahkn perasaan syg tu kat dorg .
mne tau kalau kite tak smpt nak luahkn ?
good luck adik =)

miss secret98 said...

TQ semua...baiklah saya nak bagi mereka tahu saya sayangkan mereka

zahidahwahid said...

usaha+doa+tawakal= kejayaan....insya allah...


kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

Joel Leslie said...

buat yg terbaik yang mampu dalam kehidupan <-- itu paling penting :)



http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

Halimaton Saadiah Ngah Latip said...

berbakti pada parent selagi mampu

Sharifah Salwa Mohd Jafri said...

salwa suke lagu the climb . mcm bagi satu semangat :)

Qaseh Puteri said...

kt ske 22 lagu ni..best.. jom bce story kt n lgu plak..

http://irisyatulaishahrahman.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

emy zulaiha said...

gud luck dear :) emy crk ilham lagi nie :p

miss secret98 said...

@emy zulaiha good luck

izamin said...

fizah suke dua2 lagu tu.. semua ada maksud tersendiri :)


http://izamindorayakis.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

miss secret98 said...

@izamin betol tu...♥

Miera Akmalina said...

2 lagu yg berbaza .. gud luck yea .!

http://miera-akmalina.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

buzz_ziela said...

lgu dua2 best :D
good luck ye ~

nuha zahari said...

wahh! best best. huhu. good luck yeaaa ^^

Akihiro Aihara said...

lagu tuu best lahh . gud lux ;)

http://qesahsaya.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

anamizu kaito said...

hai NM.. cik ana dtg.. dua2 lagu mmg besar maknenye buat maisarah kan? gud luck tau :)



http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html




luv,
cik ana

shera said...

... sampai menutup mata .. mula2 dulu mmg layan lagu nie , tapi skang dah kurang... hihi

Nur Atikah said...

sampai menutup mata :')

http://sukadukahidop.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

fiQ'Ra said...

2 lagu.. :) gud luck syg ;)

admin,
GF ~

wan niahix said...

gudluck eyh... ^_^

miss secret98 said...

@fiQ'Ra tq akak mas...

Gadis mutiara_Solehah said...

dua2 lagu best<3

::CIK LYNN:: said...

gdluck...=)

http://lynnlinda.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html