Tuesday, January 9, 2018

#phobiasjourney Degree

Assalamualaikum guys, long time no see. How are you guys doing? I'm having so much fun with my life right now.Everything are so exciting. Oh I think it still not to late for me to wish a very happy blessing NEW YEAR to all of you. May 2018 will be creating a better life of yours and remember that in what ever you do Allah is the greatest, do something and seek for His blessings. Alright??
How old are you guys this year?I already 20 meh,, hurmm hahahaha there will be no teen for me anymore and i think I should be more matured from before.
Let's move forward to my main point of writing today, "degree". I'll continue my writing in Malay as I'm not so expert in explaining in English, I wish I could write full English soon so everyone can rea and understand,
2017, tahun yang penuh dengan suka duka hiup sebagai remaja lepasan SPM dah continue next journey and for Nurul, nurul sambung masuk Asasi Sains di UiTM Dengkil. Seriously it was epic. Banyak yang nurul belajar kat sana sayang benci semua ada masa tu lah bnyak yang culture shock memang serius nurul selalu minta doa agar Allah lindungi diri dari benda negatif. Actually culture shock ni berlaku tetiba ja tapi jangan la pulak kita tunding jari dekat mereka acah macam kita ahli syurga okay guys? Alright lepas 2 sem bertarung nyawa kat sana alhamdulillah lepas satu lagi perjalanan hidup nurul. Final exam dahla susah pastu emosi tak stabil kena pulak say goodbye kat kengkawan.Sedih siot😭 memang takleh nak describe pisah ngan classmate dengan housemate, walaupun kenal 1 tahun ja tapi serius macam adik beradik dah. 
Bagi nurul walaupun orang kata the best friends of them adalah masa sekolah menengah adalah terbaik tapi sebenarnya tak pun. Sebab the best one adalah semua,, we shouldn't compare them like that lel. Lagipun masa sekolah lima tahun kat sama it's quite hard for me untuk berpura-pura sebagai budak acah baik,, actually best ja jadi macam tu tapi ya la kena pijak kepala la jawabnya sampaika nurul dah takde perasaan nak layan orang dah sebab dah terlampau penat ngan permainan manusia.
Okay done for that, nak kena tunggu result final dia tu tak payah cakap la memang tahap gaban dia makan pun tak de selera lagi teruk daripada break ngn pakwe.Sebab serius nurul tahu nurul tak perfom masa Final so masa tu just berharap tak fail ja sebab tak nak repeat serius..
Alhamdulillah lepas eventho dengan pointer 2.33 ja untuk keseluruhan. Walaupun memang rendah sangat but selagi lulus alhamdulillah💕
 
sarahnmmk
©sarahnmmk